Onze pilotenopleidingen

Meer informatie

Waarom Vliegopleiding.nl?

5

Modulaire opleidingen: studeren wanneer jij wilt

5

Ruim 30 jaar ervaring in de kleine luchtvaart

5

Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

5

Goede prijskwaliteitverhouding

 1. Home
 2.  → Piloot worden

Piloot worden

Start een opleiding tot piloot en maak jouw droom waar!

Wil jij piloot worden bij een grote vliegtuigmaatschappij? Volg dan een pilotenopleiding bij Vliegopleiding.nl: wij bieden een opleiding tot piloot aan in een modulaire vorm. Hierbij bepaal jij je eigen tempo van studeren. Op deze pagina vind je informatie over de opleidingsvorm en de brevetten die je bij ons kunt behalen. Ook lees je meer over de toelatingseisen, selectieprocedure en baankansen als piloot.

Piloot worden is een droom van velen: wij helpen jou
om die droom waar te maken!

Piloot worden in je eigen tempo

Vliegopleiding.nl biedt op dit moment twee modulaire pilotenopleidingen aan: een voor het behalen van je PPL-brevet en een voor het behalen van je LAPL-brevet. Een modulaire opleiding heeft als grote voordeel dat je zelf het tempo bepaalt waarin je de verschillende modules aflegt. Ideaal voor als je de pilotenopleiding bijvoorbeeld naast je huidige baan wilt volgen. Na het behalen van je PPL mag je over de hele wereld non-commerciële vluchten maken. Je kunt nog geen piloot in een groot verkeersvliegtuig bij een airline worden, daarvoor moet je vervolgens een ATPL of een MPL behalen. Het LAPL-brevet geeft je permissie om recreatieve vluchten te maken binnen Europa.

 

Modulaire pilotenopleiding

 • Studeer in je eigen tempo
 • Betalen per module
 • Geaccrediteerde opleiding

Toelatingseisen voor toekomstige piloten

Wij krijgen vaak de vraag: ‘Kan iedereen piloot worden?’ Het antwoord daarop is ‘nee’. Omdat een piloot verantwoordelijk is voor de veiligheid van de passagiers en de bemanning van het toestel, stellen wij hoge eisen aan toekomstige piloten. Voldoe jij aan de toelatingseisen en bezit jij over de juiste kwaliteiten en eigenschappen? Dan nodigen we jou van harte uit om je in te schrijven en jouw droom om piloot te worden waar te maken.

  Toelatingseisen

    • Minimaal 16 jaar bij aanvang selectieprocedure
    • Minimaal 17 jaar bij start opleiding
    • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse taal
    • Je oogafwijking is niet meer dan -6 of +5
    • Je hebt geen kleurenblindheid
    • Je beschikt over de juiste vooropleiding

  Kwaliteiten

    • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
    • Je bent besluitvaardig
    • Je beschikt over leiderschapskwaliteiten
    • Je bent kritisch op jezelf
    • Je bent een teamplayer
    • Je kunt overzicht houden
    • Je bent nauwkeurig

  Meer informatie vind je op de pagina Toelatingseisen.

  Selectieprocedure

  Als je voldoet aan de toelatingseisen en beschikt over de juiste kwaliteiten, maken wij graag kennis met jou. Het is dan goed mogelijk dat jij het in je hebt om piloot te worden! Voordat je kunt starten met de opleiding, houden we wel een selectieprocedure.

  Psychologisch onderzoek

  De eerste stap in de selectieprocedure is een psychologisch onderzoek. Er wordt gekeken naar je technische inzicht, het potentieel van je leiderschapskwaliteiten, je stressbestendigheid en je besluitvaardigheid. Ook wordt onderzocht hoe goed je kunt samenwerken en hoe het gesteld is met jouw capaciteiten op het gebied van logisch en systematisch denken.

  Onderzoek vliegaanleg

  In het tweede onderdeel van de selectieprocedure wordt getest of je beschikt over aanleg om te vliegen.

  Medische keuring

  Heb je de drie onderdelen van de selectieprocedure succesvol doorlopen? Dan volgt een wettelijke vliegmedische keuring. Tijdens de keuring worden je ogen, oren, bloed en longinhoud getest. Ook wordt er een hartfilmpje gemaakt.

  Heb je de selectieprocedure en medische keuring goed doorlopen? Gefeliciteerd, jij beschikt over de juiste kwaliteiten om piloot te worden en mag met de opleiding starten!

  Baankansen voor jou als piloot

  Na een aantal zeer magere jaren trekt de markt heel snel aan; de vraag naar piloten groeit op dit moment hard. Vliegmaatschappijen vragen echter wel een hoog aantal minimale vlieguren. Deze aantallen verschillen van 500 tot 2.000 uur. Je zult er na het behalen van je brevet alles aan moeten doen om aan deze eis te kunnen voldoen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een bedrijf dat rondvluchten organiseert of bij een reclamesleepbedrijf. Meer informatie vind je op de pagina Baankansen.

  Wil jij graag piloot worden en denk je dat je het in je hebt? Boek direct een proefles en maak kennis met het pilotenvak.

  Vliegopleiding.nl is een Approved Training Organisation (ATO) en de modulaire vliegopleiding is goedgekeurd door de EASA, de European Aviation Safety Agency.

  Meer informatie over onze opleiding tot piloot?

  Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.