Onze pilotenopleidingen

Meer informatie

Waarom Vliegopleiding.nl?

5

Modulaire opleidingen: studeren wanneer jij wilt

5

Ruim 30 jaar ervaring in de kleine luchtvaart

5

Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

5

Goede prijskwaliteitverhouding

  1. Home
  2.  → Over Ons

Over Vliegopleiding.nl

Vliegopleiding.nl is onderdeel van Zelf Vliegen. Dit is een gerenommeerde vliegschool die in de afgelopen jaren al duizenden mensen de realisatie van hun droom heeft bezorgd: zelf vliegen….! Kom eens langs voor een proefvliegles en ontdek alle voordelen van onze vliegschool:

  • Meer dan 35 jaar ervaring met vlieglessen
  • Een vloot met duurzame vliegtuigen
  • Voordelig een vliegtuig huren
  • Centraal gelegen vliegschool
  • Approved Training Organisation (ATO)
  • Hoog slagingspercentage

Meer weten over onze vliegschool? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op via 0320 785 522.

Ervaren vliegschool

Zelf Vliegen is een van de meest ervaren vliegscholen van ons land. 35 jaar geleden vestigde onze vliegschool zich op Lelystad Airport – destijds nog bekend als vliegveld Lelystad – en was Zelf Vliegen bekend onder de namen “Vliegschool Driessen” en “Driessen School of Skyriders”. Toen al boden we privévliegers diverse vliegopleidingen aan, in een grote diversiteit aan Microlight Aircraft – die we toen kenden als Ultralights – en lichte sportvliegtuigen.

Modern opleidingsinstituut voor piloten

Tegenwoordig is de vliegschool Zelf Vliegen een modern opleidingsinstituut, een Approved Training Organisation (ATO), dat officieel is erkend door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We bieden opleidingen aan voor diverse vliegbrevetten, waaronder het RPL-MLA, LAPL en PPL. Daarnaast biedt de vliegschool Zelf Vliegen de mogelijkheid tot het behalen van diverse klassebevoegdheden; specialisaties voor mensen die al een vliegbrevet hebben gehaald.

Plezierige sfeer

Zelf Vliegen staat bekend om zijn plezierige sfeer, professionele lesmethoden, voordelige lestarieven, moderne vloot én om het hoge percentage geslaagde leerlingen.

Professionele instructeurs

We nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende proefles. Daarbij mag u na de eerste uitleg direct zelf het vliegtuig besturen. Bijgestaan door een ervaren en professionele instructeur d leert u klimmen en dalen, bochten draaien en rechtuit vliegen. Maar pas op: daarbij loopt u het risico dat het vliegvirus u te pakken krijgt; een onschuldig virus dat je lange tijd in zijn greep kan houden. Een troost: vliegen helpt! En een proefles is al mogelijk vanaf € 99,-.

Milieuvriendelijke vliegtuigen

Zelf Vliegen wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om zelf te leren vliegen en om vaak en betaalbaar te blijven vliegen na het behalen van hun vliegbrevet. Dit doen we door vlieglessen te geven in de nieuwste generatie lichte, stille en zuinige sportvliegtuigen en microlight vliegtuigen. Na het behalen van het vliegbrevet voor privévluchten kunt u deze vliegtuigen voordelig zelf huren. Zelf Vliegen is hierin uniek: we bieden de voordelen van een lidmaatschap van een vliegclub én het commercieel huren van een vliegtuig.

Kom langs voor een proefvliegles

De meeste aspirant-piloten kiezen voor aanvang van hun opleiding voor een proefvliegles. Hiermee maken ze kennis met de sfeer van de vliegschool, de vlieginstructeur en het vliegtuig. Nieuwe aspirant-vliegers zijn het hele jaar door van harte welkom. We geven u graag een rondleiding en bespreken uw wensen.

Advies bij het kopen van een vliegtuig

Zelf Vliegen is tevens dealer en importeur van diverse typen sportvliegtuigen. Wilt u na het behalen van uw vliegbrevet een vliegtuig kopen? Dan kunnen we u helpen met je zoektocht naar het juiste vliegtuigtype. Met onze technische kennis en ervaring helpen we bij de juiste keuze voor een vliegtuig en bij het keuren van tweedehands toestellen. Daarnaast begeleiden we u desgewenst met de onderhandelingen bij de aankoop van uw tweedehands vliegtuig in Nederland of in het buitenland.

Meer weten? Bel 0320 785 522 of mail naar contact@vliegopleiding.nl

Meer informatie over onze opleiding tot piloot?

Is piloot worden jouw droom en wil je meer informatie over onze pilotenopleidingen? Wij helpen je graag verder.